Doç. Dr. Asuman KAPLAN EVLİCE
SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ/TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ/TARLA BİTKİLERİ ANABİLİM DALI/
İletişim
- Akademik Görevler
- 2023
-
SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Tez adı: BİTKİ ISLAHI VE GENETİĞİ ANABİLİM DALI - 2022
-
SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Tez adı: BİTKİ SAĞLIĞI ANABİLİM DALI - 2001
-
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
- Öğrenim Bilgisi
- 2008-2016
-
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Tez adı: Bulgurun fonksiyonel özellikleri ve teknolojik kalitesine buğday çeşidi ve üretim yönteminin etkisi - 1999-2003
-
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Tez adı: Kahramanmaraş koşullarında azot uygulama zamanlarının üç ekmeklik buğday çeşidinde (Triticum aestivum L. ) verim ve verim unsurlarına etkisi - 1995-1999
-
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
Kitap ve Kitap Bölümleri
12 Adet
1 |
Ziraat, Orman Ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar III
|
---|---|
2 |
Fasulye Phaseolus vulgaris L.
|
3 |
Advanced in Wheat Breeding
|
4 |
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Gelişmeler
|
5 |
Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Güvenliği
|
6 |
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Gelişmeler
|
7 |
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Gelişmeler
|
8 |
Wheat Landraces
|
9 |
Hulled Wheat
|
10 |
Yemeklik Tane Baklagil Yetiştiriciliği ve Islahı
|
11 |
Yemeklik Tane Baklagil Yetiştiriciliği ve Islahı
|
12 |
Ancient Wheats
|
Makaleler
25 Adet
1 |
Kahramanmaraş Kosullarında Farklı Azot Seviyelerinin Üç Ekmeklik Buğday Çesidinde (Triticum aestivum L.) Fenolojik Dönemler, Verim ve Verim Unsurlarına Etkisi
SEZAL MERVE, KARA RUKİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, DOKUYUCU TEVRİCAN, AKKAYA AYDIN
|
---|---|
2 |
Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinde Yaprak ve Un Rengi ile Bazı Karakterler Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
AYDOĞAN ABDULKADİR, GÜRBÜZ AYŞEGÜL, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, KARACA KAZIM
|
3 |
Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Genotiplerinde Ekmek Hacmi ve Bazı Kalite Parametreleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, KÜLEN SEDA, KEÇELİ ALAETTİN, SANAL TURGAY, KARACA KAZIM, SALANTUR AYTEN
|
4 |
Fırın Ürünlerinde Kinoa Kullanımı
KESKİN ŞULE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
5 |
Kahramanmaraş Koşullarında Azot Uygulama Zamanlarının Ekmeklik Buğdayda (Triticum aestivum L.) Fenolojik Dönemler, Verim ve Verim Unsurlarına Etkisi
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, KARA RUKİYE, SEZAL MERVE, DOKUYUCU TEVRİCAN, AKKAYA AYDIN
|
6 |
Bitki Artıkları ve Yeşil Gübrelemenin Makarnalık Buğday Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
KARAKURT EROL, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SÜREK DERYA
|
7 |
Orta Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Çalışmalarında Bazı Tarımsal Karakterlerin Araştırılması
YAZAR SELAMİ, SALANTUR AYTEN, ÖZDEMİR BAYRAM, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, AKAN KADİR, AYDOĞAN SİNAN
|
8 |
Makarnalık Buğdayda Farklı Cihazlarla Saptanan Renk Değerinin Kalite Yönünden Değerlendirilmesi
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÖZKAYA AHMET HAZIM
|
1 |
Investigation of pasta consumption habits in Türkiye
TAŞÇI RAHMİ, KARABAK SEVİNÇ, ÖZERCAN BELMA, BOLAT MERVE, CANDEMİR SERHAN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ARSLAN SELDA, SARI GONCAGÜL
|
---|---|
2 |
Yield and quality characteristics of durum wheat genotypes under rainfed conditions in Central Anatolia Region
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, KESKİN ŞULE, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ÜNSAL FERDA, AVCIOĞLU RAMAZAN, SALANTUR AYTEN, YAZAR SELAMİ, ÖZDEMİR BAYRAM, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, KILIC GOKHAN, AVCI MUHSİN İBRAHİM, SADE FATMA BETÜL
|
3 |
Zenginleştirilmiş Erişte Üretiminde Yeni Yaklaşımlar
KESKİN ŞULE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
4 |
Prediction of wheat quality parameters using near-infrared spectroscopy and artificial neural networks
MUTLU AYSE C, BOYACI İSMAİL HAKKI, GENİŞ HÜSEYİN EFE, OZTURK RAHIME, BAŞARAN AKGÜL NEŞE, SANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
5 |
The effect of durum wheat genotypes on cooking quality of pasta
KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
6 |
Buğdayda Partikül Boyutunun Renk Üzerine Etkisi ve Rengin Kalıtım Derecesinin Belirlenmesi
KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
7 |
Characterization of einkorn and durum wheat flours by GlutoPeak and evaluation of pasta quality made of various substitution ratios of einkorn
KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
8 |
Türkiye’de Makarna Fabrikalarının Buğday Tedarik Yapısı ve Alım Kriterleri
TAŞÇI RAHMİ, KARABAK SEVİNÇ, SANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, SARI GONCAGÜL, CANDEMİR SERHAN, ÖZERCAN BELMA, BOLAT MERVE, ARSLAN SELDA, BAYRAMOĞLU ZEKİ
|
9 |
Çiftçi koşullarında yerel çeşitlere dayalı buğday üretimi
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, AKKAYA AYDIN
|
10 |
Genotype x environment interaction and genetic gain for grain yield and grain quality traits in Turkish spring wheat released between 1964 and 2010
NEHE AJİT, AKIN BEYHAN, SANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, UNSAL RIZA, DINCER NAZIM, DEMİR LÜTFÜ, GEREN HATİCE, SEVİM İSMAİL, ORHAN ŞİNASİ, YAKTUBAY ŞADİYE, EZİCİ ALİ, GUZMAN CARLOS, MORGOUNOV LEXEY
|
11 |
Ekmeklik Buğdayda (Triticum aestivum L.) Zeleny Sedimantasyon Analizi ve Diğer Kalite Paramatreleri ile İlişkisinin İncelenmesi
KEÇELİ ALAETTİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, KARACA KAZIM, KÜLEN SEDA, SEİS SUBAŞI ASİYE, SALANTUR AYTEN
|
12 |
Utilization potential of Glutograph in wheat breeding programs and the influence of genotype and environment on bread wheat quality
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, ŞANAL TURGAY, SALANTUR AYTEN, KILIÇ GÖKHAN, DUGAN GÜLÇİN, BOYACI İSMAİL HAKKI, KÖKSEL HAMİT
|
13 |
Effects of wheat cultivar, cooking method, and bulgur type on nutritional quality characteristics of bulgur
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÖZKAYA AHMET HAZIM
|
14 |
Effects of wheat cultivar, cooking method, and bulgur type on the yield and colour properties of bulgur
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÖZKAYA AHMET HAZIM
|
15 |
Morpho-Agronomical and Nutritional Evaluation of Cultivated Einkorn Wheat (Triticum monococcum L. ssp. monococcum) Lines Sown in Autumn and Spring Seasons
KEFİ SERVET, KAVUNCU ORHAN, BIYIKLI ENGİN, SALANTUR AYTEN, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE
|
16 |
Grain Yield, Grain Weight and Protein, Fe, Zn, Se and Phytic Acid Concentrations of Lentil under Dryland Conditions
AYDOĞAN ABDULKADİR, ATEŞ DUYGU, KARAGÜL VURAL, KEÇELİ ALAETTİN, SANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÇİNKAYA NURETTİN, YÜCE METEHAN
|
17 |
Bread-making properties of einkorn wheat (Triticum monococcum ssp. monococcoum) and its suitability for whole wheat bread production
KEÇELİ ALAETTİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ZENCİRCİ NUSRET
|
Bildiriler
49 Adet
1 |
Ekmeklik buğday (T. aestivum L.) genotiplerinde ekmek hacmi ve bazı kalite parametreleri arasındaki ilişkiler
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, KÜLEN SEDA, KEÇELİ ALAETTİN, SANAL TURGAY, KARACA KAZIM, SALANTUR AYTEN
|
---|---|
2 |
Bitki artıkları ve yeşil gübrelemenin makarnalık buğday verim ve kalite özelliklerine etkisi
KARAKURT EROL, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SÜREK DERYA
|
3 |
Fırın ürünlerinde kinoa kullanımı
KESKİN ŞULE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
4 |
Kahramanmaraş tarhanası yapımına uygun beyaz daneli ekmeklik buğday genotiplerinin belirlenmesi
KARA RUKİYE, GEZGİNÇ HASAN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ŞANAL TURGAY, YILDIRIM MUSTAFA, ARIKAN BAYRAM ALİ
|
5 |
Dünyada ve Türkiye’de makarnalık buğday ürünleri
KÖKSEL HAMİT, CARCEA MARINA, DEXTER JIM, ATLI AYHAN, BAŞMAN ARZU, KÖROĞLU DEMET, YENER SİNE, ŞANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
6 |
Makarnalık buğdayın kalite özellikleri ve kalite değerlendirme
ATLI AYHAN, AKTAN BÜLENT, ŞANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÜNSAL AHMET SABRİ, DÖNMEZ EMİN, KÖTEN MEHMET, PEHLİVAN ALİYE, ÖZDEREN TÜLİN
|
7 |
Ekmeklik buğdayda (Triticum aestivum L.) kısa süreli vernalizasyon uygulamasının protein miktarı ve SDS sedimentasyon değeri üzerine etkisi
KEÇELİ ALAETTİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, ŞANAL TURGAY, İKİNCİKARAKAYA SAİME
|
8 |
Ekmeklik buğdayda (Triticum aestivum L.) Zeleny sedimantasyon analizi ve diğer kalite paramatreleri ile ilişkisinin incelenmesi
KEÇELİ ALAETTİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, KARACA KAZIM, KÜLEN SEDA, SEİS SUBAŞI ASİYE, SALANTUR AYTEN
|
9 |
Makarnalık buğdaylarda (Triticum durum Desf) irmik rengi ile tane rengi arasındaki ilişkinin incelenmesi
PEHLİVAN ALİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, SANAL TURGAY, ÇİNKAYA NURETTİN, ÖZDEREN TÜLİN, KEÇELİ ALAETTİN
|
10 |
Buğdayda erken generasyon ıslah materyalinin kalitesinin saptanmasında kullanılan mini SDS sedimentasyon yönteminin, makro SDS ve Zeleny sedimentasyon yöntemleri ile karşılaştırılması
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, KEÇELİ ALAETTİN, SANAL TURGAY
|
11 |
Buğdayda sera testlerinde kullanılacak kök lezyon nematodları’nın (Pratylenchus thornei, P. neglectus) üretiminde kullanılan havuç disk metodu
YORGANCILAR AYSEL, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, BOLAT NECMETTİN, YILDIRIM ALİ FAİK, ŞAHİN YAVUZASLANOĞLU ELİF, NICOL JULIE
|
12 |
Kastamonu’dan seçilen siyez buğdayı (Triticum monococcum L.) yerel hatlarının kışlık ve yazlık ekimlerindeki morfolojik ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
KEFİ SERVET, KAVUNCU ORHAN, BIYIKLI ENGİN, SALANTUR AYTEN, URLA ÖZTEKİN, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE
|
13 |
Farklı ürünlerle “IZA”
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, KEÇELİ ALAETTİN, SANAL TURGAY, ZENCİRCİ NUSRET
|
14 |
Makarnalık buğday genotipleri ile yabani makarnalık buğdaylar arasındaki melez hatlarının (f5, f6) kalite özelliklerinin değerlendirilmesi
PEHLİVAN ALİYE, İKİNCİKARAKAYA SAİME, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, SANAL TURGAY, SALANTUR AYTEN, YAZAR SELAMİ
|
15 |
Makarnalık buğday (Triticum durum Desf.) kalitesinin değerlendirilmesinde glutograf analizi ve ıslahta kullanımı
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, KEÇELİ ALAETTİN, SANAL TURGAY, ÖZDEREN TÜLİN, ÜNSAL FERDA, SALANTUR AYTEN, KILIC GOKHAN, BELEN SAVAŞ
|
16 |
Ug99 kara pas ırkına karşı bazı kaliteli buğday genotiplerinin reaksiyonlarının belirlenmesi
AKAN KADİR, MERT ZAFER, ÇETİN LÜTFİ, DÜŞÜNCELİ FAZIL, SANAL TURGAY, KEÇELİ ALAETTİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, KARACA KAZIM, PEHLİVAN ALİYE, SINGH DAVINDER
|
17 |
Bazı makarnalık buğday (Triticum durum Desf.) genotiplerinin Kahramanmaraş koşullarındaki verim ve verim unsurlarının belirlenmesi
KARA RUKİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, DUMLUPINAR ZİYA, POLAT HALİL, DOKUYUCU TEVRİCAN, AKKAYA AYDIN
|
18 |
Farklı seviyelerdeki elektrik akımının ekmeklik buğdayda tane verimi, fenolojik dönemler ve bayrak yaprak üzerine etkisi
KARA RUKİYE, ÖZEL BAYRAM, DOKUYUCU TEVRİCAN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, AKKAYA AYDIN
|
19 |
Kuru tahıl yetiştiriciliğinde kist ve lezyon nematodlarına (Heterodera spp., Pratylenchus spp.) karşı mücadelede ekim nöbetinin kullanılması
ELEKÇİOĞLU HALİL, AVCI MUZAFFER, NICOL JULIE, MEYVECİ KADER, BOLAT NECMETTİN, YORGANCILAR AYSEL, ŞAHİN YAVUZASLANOĞLU ELİF, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
20 |
Ülkesel ‘‘Buğdayda nematod zararı ve kontrolü’’ projesi ve nematodun neden olduğu verim kayıpları
BOLAT NECMETTİN, NICOL JULIE, YILDIRIM ALİ FAİK, TÜLEK ADNAN, YORGANCILAR AYSEL, ŞAHİN YAVUZASLANOĞLU ELİF, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ELEKÇİOĞLU HALİL
|
21 |
Tahıl nematodlarına karşı buğdayın hassasiyetinin sera ve tarla denemelerinde belirlenmesi
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, YORGANCILAR AYSEL, BOLAT NECMETTİN, YILDIRIM ALİ FAİK, ŞAHİN YAVUZASLANOĞLU ELİF, NICOL JULIE
|
1 |
Overview of Eskişehir Agricultural Production
Özcan İsmail,YUMLU ZEYNEP,KAPLAN EVLİCE ASUMAN,EVLİCE EMRE
|
---|---|
2 |
Wheat Breeding for Health Benefit
KAPLAN EVLİCE ASUMAN,KARA RUKİYE,AKKAYA AYDIN
|
3 |
Wheat landraces and their importance in our country
Yüceyurt Mesut, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
4 |
Traditional Turkish wheat-based beverage and foods
Akarsu Öztürk Vildan, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
5 |
Chemical composition and potential insecticidal activity of essential oil of Anthemis tinctoria (Asteraceae) and Anthemis austriaca (Asteraceae)
ALKAN MUSTAFA, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, EVLİCE EMRE
|
6 |
Einkorn wheat (Triticum monococcum L.) in terms of quality
KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
7 |
Influence of spring and winter sowing on some quality parameters of lentil
AYDOĞAN ABDULKADİR, KARAGÜL VURAL, GÜRBÜZ AYŞEGÜL, SANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÇİNKAYA NURETTİN, KEÇELİ ALAETTİN
|
8 |
Nutritional quality characteristics of whole and dehulled bulgur produced from different durum wheats
KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
9 |
Effects of genotype and environment on some quality characteristics of wheat
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÖZKAYA AHMET HAZIM
|
10 |
Evaluation of gluten quality in some bread and durum wheat cultivars by glutopeak
KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
11 |
The effects of varieties and environment on bazlama quality and to investigate the best prediction test methods for Bazlama (Turkish flat-bread) quality
SANAL TURGAY, OZAN ALİ NAZMİ, KÖŞKER SERPİL, PEHLİVAN ALİYE, KARACA KAZIM, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
12 |
Evaluation of some durum wheat genotypes in breeding programme under rainfed conditions
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ACAR OĞUZ, SALANTUR AYTEN, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, BOYACI İSMAİL HAKKI
|
13 |
Effect of wheat bug (Eurygaster integriceps) damage on quality of bread and durum wheat varieties grown in Turkey
SANAL TURGAY, PEHLİVAN ALİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÖZDEREN TÜLİN, GÜLER SAFURE
|
14 |
Bread and biscuit quality of a local emmer wheat (Gacer)
SİVRİ ÖZAY DİLEK, SAZAK FATMA, ÖZÇELİK ECEM GÖKÇE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
15 |
Some physical, chemical and physicochemical properties of a local emmer wheat (Gacer) in Turkey
SİVRİ ÖZAY DİLEK, SAZAK FATMA, ÖZÇELİK ECEM GÖKÇE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN
|
16 |
Evaluation of some bread wheat genotypes for making of Kahramanmaraş’s tarhana with biplot analysis methods
KARA RUKİYE, GEZGİNÇ HASAN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, SANAL TURGAY, YILDIRIM MUSTAFA, ARIKAN BAYRAM ALİ
|
17 |
Quality evaluation of some durum wheat genotypes and relationship between some quality characteristics and Glutopeak parameters
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ÖZDEREN TÜLİN, KARADUMAN YAŞAR, SALANTUR AYTEN, ÖZDEMİR BAYRAM, BELEN SAVAŞ, TÜRKÖZ MUSA
|
18 |
Utilization of NIR and MIR spectroscopy with different chemometric techniques for the prediction of wheat flour quality parameters
ARSLAN ESRA ZEYNEP, ACAR OĞUZ, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, KÖKSEL HAMİT, SANAL TURGAY, BOYACI İSMAİL HAKKI
|
19 |
Evaluation of some wheat genotypes for bread quality and grain yield in irrigated conditions
SALANTUR AYTEN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ACAR OĞUZ, BOYACI İSMAİL HAKKI
|
20 |
Evaluation of some quality characteristics, yield and yellow rust disease in durum wheat advanced lines in breeding programs of Central Anatolia Region
ÖZDEMİR BAYRAM, YAZAR SELAMİ, DÖNMEZ EMİN, SALANTUR AYTEN, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, AKAN KADİR
|
21 |
The Cereal Cyst Nematode is causing economic damage on rainfed wheat production systems of Turkey
NICOL JULIE, BOLAT NECMETTİN, ŞAHİN YAVUZASLANOĞLU ELİF, TÜLEK ADNAN, YILDIRIM ALİ FAİK, YORGANCILAR AYSEL, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, BRAUN HANS JOACHIM
|
22 |
The effect of wheat variety and bulgur production method on phytic acid and total phosphorus contents
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÖZKAYA AHMET HAZIM
|
23 |
Investigation of some bread wheat genotypes in breeding programme under rainfed conditions
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ACAR OĞUZ, SALANTUR AYTEN, YAZAR SELAMİ, BOYACI İSMAİL HAKKI
|
24 |
Evaluation of some soft wheat genotypes for cookie quality and the correlations between cookie characteristics and quality parameters
KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, SANAL TURGAY, ACAR OĞUZ, SALANTUR AYTEN, BOYACI İSMAİL HAKKI, KÖKSEL HAMİT
|
25 |
Evaluation of some quality characteristics, yield and yellow rust disease in bread wheat advanced lines in breeding programs of Central Anatolia Region
YAZAR SELAMİ, DÖNMEZ EMİN, ÖZDEMİR BAYRAM, SALANTUR AYTEN, ALYAMAÇ MEHMET EMİN, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, PEHLİVAN ALİYE, AKAN KADİR
|
26 |
The organization of proficiency testing for wheat and wheat flour - Improving technical performance
YILDIRIM ZELİHA, SANAL TURGAY, PEHLİVAN ALİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, DÖNMEZ EMİN
|
27 |
Comparision of rheological and baking parameters of white flour and whole flour in some bread wheat varieties
SANAL TURGAY, PEHLİVAN ALİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, KEÇELİ ALAETTİN, KARACA KAZIM, DÖNMEZ EMİN, YAZAR SELAMİ
|
28 |
Determination of quality groups using diagram method in durum wheat breeding
PEHLİVAN ALİYE, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, SANAL TURGAY
|
Projeler
27 Adet
1 |
Bazı Sorgum (Sorghum bicolor L.) Genotiplerinin Ot Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
2023-06-13 -
2024-06-13
|
---|---|
2 |
Afet Durumlarında Tüketilmek Amacıyla Işınlama Teknolojisi Kullanılarak Besin İçeriği Zenginleştirilmiş Dayanıklı Ekmek Üretimi
2021-01-01 -
|
3 |
Azot Dozu ve Çevrenin Bazı Yerel ve Kültür Buğday Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özellikleri Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi
2021-01-01 -
|
4 |
Türkiye'de Makarna Sektörünün Rekabet Analizi
2018-09-01 -
2019-12-31
|
5 |
Orta Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Materyali Kalite Araştırmaları
2018-01-01 -
2022-02-10
|
6 |
Siyez Buğdayı (Triticum monococcum L. subsp. monococcum) Başlangıç Materyalinde Seleksiyon Islahı Çalışmaları
2017-10-01 -
2018-10-01
|
7 |
Makarnalık Buğday Genotipleri ile Yabani Makarnalık Buğdaylar Arasındaki Melez Hatlarının Kalite Özelliklerinin ve Gluten Elektroforegramlarının Belirlenmesi
2016-01-01 -
2022-05-31
|
8 |
Laboratuvarlar Arası Entegrasyonun Sağlanmasına Yönelik Bilişim Alt Yapısının Geliştirilmesi
2015-08-01 -
2018-10-17
|
9 |
Ülkesel Yemeklik Tane Baklagiller Kalite Araştırmaları
2015-01-01 -
2019-12-31
|
10 |
Işınlamanın Süne Zararına Uğramış Buğday ve Unun Kalite Özelliklerine Etkisi
2014-01-01 -
2018-12-31
|
11 |
Sanayici, Çiftçi ve Tüketici Istekleri Doğrultusunda Yeni Ekmeklik ve Makarnalık Buğday Hat ve Çeşitlerinin Geliştirilmesi
2013-10-01 -
2016-10-01
|
12 |
Işınlamanın Akrilamid Miktarı Üzerine Etkisi
2013-01-01 -
2016-12-31
|
13 |
Ülkesel Yazlık Dilim Arpa Kalite Araştırmaları
2013-01-01 -
2017-12-31
|
14 |
Ülkesel Kışlık Dilim Arpa Kalite Araştırmaları
2013-01-01 -
2017-12-31
|
15 |
Ülkesel Yazlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları
2013-01-01 -
2017-12-31
|
16 |
Ülkesel Kışlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları
2013-01-01 -
2017-12-31
|
17 |
Ülkesel Yazlık Dilim Ekmeklik Buğday Kalite Araştırmaları
2013-01-01 -
2017-12-31
|
18 |
Ülkesel Kışlık Dilim Ekmeklik Buğday Kalite Araştırmaları
2013-01-01 -
2017-12-31
|
19 |
Bulgurun Fonksiyonel Özellikleri ve Teknolojik Kalitesine Buğday Çeşidi ve Üretim Yönteminin Etkisi
2011-01-01 -
2015-12-31
|
20 |
Kahramanmaraş Tarhanası Yapımına Uygun Beyaz Daneli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Belirlenmesi
2009-01-01 -
2011-12-31
|
21 |
Ülkesel Serin İklim Tahılları Yazlık Dilim Arpa Kalite Araştırmaları
2008-01-01 -
2012-12-31
|
22 |
Ülkesel Serin İklim Tahılları Kışlık Dilim Arpa Kalite Araştırmaları
2008-01-01 -
2012-12-31
|
23 |
Ülkesel Serin İklim Tahılları Yazlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları
2008-01-01 -
2012-12-31
|
24 |
Ülkesel Serin İklim Tahılları Kışlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları
2008-01-01 -
2012-12-31
|
25 |
Ülkesel Serin İklim Tahılları Yazlık Dilim Ekmeklik Buğday Kalite Araştırmaları
2008-01-01 -
2012-12-31
|
26 |
Ülkesel Serin İklim Tahılları Kışlık Dilim Ekmeklik Buğday Kalite Araştırmaları
2008-01-01 -
2012-12-31
|
27 |
Orta Anadolu Ve Geçit Bölgeleri Için Yüksek Protein Ve Mikro Element Içeriğine Sahip Kışlık Yeşil Mercimek Çeşitlerinin Geliştirilmesi
2006-01-01 -
2010-03-31
|
Editörlükler
11 Adet
1 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: OTTEKİN AYDAN |
---|---|
2 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: OTTEKİN AYDAN |
3 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
4 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
5 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
6 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
7 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
8 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
9 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
10 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: PEHLİVAN ALİYE |
11 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
Yazar Adı: OTTEKİN AYDAN |
Üniversite Dışı Deneyim
2 Adet
1 |
Eskişehir Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Mühendis 2003-2004 |
---|---|
2 |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Mühendis 2004-2022 |